Når det gjelder vin og ost, er det en generell regel om at rødvin passer best til harde oster, mens hvitvin passer best til myke og kremete oster. Men det er også andre faktorer som spiller inn når man skal finne den perfekte vinkampen til ost og kjeks.

Her er våre beste tips for å finne den perfekte vinen til ost og kjeks:

Smak og tekstur på osten - Smaken og teksturen på osten spiller en stor rolle i å bestemme hvilken vin som passer best. Jo mer intens smaken er, desto kraftigere bør vinen være. En tørr rødvin passer best til en kraftig og hard ost som cheddar, mens en myk og kremet brie passer best med en lettere hvitvin.

Smak og tekstur på kjeks - Smaken og teksturen på kjeksene bør også tas i betraktning. Lett og sprøe kjeks passer best til lysere viner, mens rikere og mer fyldige kjeks passer best til mer robuste viner.

Vinens egen karakteristikk - Vinens egenskaper som fruktighet, syrlighet, tanniner og kropp må også vurderes. For eksempel, en fruktig rødvin passer godt sammen med en mild ost, mens en tørr og syrlig hvitvin passer best til en mer kremet ost.

Personlige preferanser - Til slutt, må man også ta med personlige preferanser i betraktning. Hvis du foretrekker en spesifikk type vin, kan du prøve å finne en ost som passer godt sammen med den.

Våre favorittkombinasjoner

Cheddar og rødvin - En tørr og robust rødvin som Cabernet Sauvignon passer godt sammen med en sterk og kraftig cheddar.

Brie og hvitvin - En myk og kremet brie passer godt sammen med en lettere og fruktig hvitvin som Chardonnay eller Sauvignon Blanc.

Parmesan og rødvin - En rik og salt Parmesan passer godt sammen med en kraftig og tanninrik rødvin som Barolo eller Chianti.

Gouda og rødvin - En mild og smørfylt gouda passer godt sammen med en fruktig rødvin som Zinfandel eller Merlot.

Blåmuggost og dessertvin - En rik og kraftig blåmuggost passer godt sammen med en søt dessertvin som Port eller Sauternes.


Ønsker du produktspesifikke tips?
Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.