Påsken er en tid for kos og hygge, og det er få ting som slår et deilig påskelam til middag. Men hva slags drikke bør man egentlig servere til denne klassiske retten? Her er noen tips og triks for å finne den perfekte kombinasjonen.

Først og fremst er det viktig å tenke på smak og konsistens. Påskelam er ofte rikt på smak og fett, så det kan være lurt å velge en drikke som balanserer dette. En tommelfingerregel er å velge en vin eller øl som er kraftig nok til å matche smaken av lam, men samtidig ikke så tung at den overdøver maten. 


Til vin kan man for eksempel velge en fyldig rødvin som en Bordeaux eller en Rioja, eller en lettere rødvin som Pinot Noir. Hvis man foretrekker hvitvin, kan en Chardonnay eller en Sauvignon Blanc være en god match. Rosévin kan også være et godt valg, spesielt om man velger en som er litt mer fyldig. 


Dersom man heller vil servere øl, kan man velge en mørkere øl som en Brown Ale eller en Porter, eller en lysere øl som en Pilsner eller en IPA. Det viktigste er å velge en øl som er balansert og ikke for bitter. 

En annen faktor å ta hensyn til er årstiden. Påsken er en vårlig tid, så man kan gjerne velge en drikke som passer til sesongen. En frisk og fruktig vin eller øl kan være perfekt, og om man vil servere en alkoholfri drikke, kan man velge en hjemmelaget saft med for eksempel eple og ingefær. 

Til slutt er det viktig å huske at det ikke finnes noen fasit når det gjelder drikke til påskelam. Det viktigste er å velge en drikke man selv liker, og som man tror vil passe til retten. Med disse tipsene i bakhodet, er du sikret en vellykket kombinasjon av mat og drikke til påsken! 

Vi i Palmer Group respekterer alkoholloven, og kan derfor ikke nevne produktnavn i våre anbefalinger. 


Ønsker du produktspesifikke tips?

Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.