Sommeren er en tid for kos og hygge, og det er få ting som slår en deilig grillmiddag i godt selskap. Men hva slags drikke bør man egentlig servere til de forskjellige grillrettene? Her er noen tips og triks for å finne den perfekte kombinasjonen.

Først og fremst er det viktig å tenke på smak og konsistens. Grillmat kan ofte være rik på smak og fett, så det kan være lurt å velge en drikke som balanserer dette. En tommelfingerregel er å velge en vin eller øl som er kraftig nok til å matche smaken av maten, men samtidig ikke så tung at den overdøver den deilige grillsmaken.

Vinvalg til Grillmat

Til vin kan man for eksempel velge en fyldig rødvin som en Malbec eller en Shiraz, som passer utmerket til grillet kjøtt som biff og spareribs. For kylling og svin kan en lettere rødvin som Pinot Noir være et godt valg, da den ikke vil overdøve de mildere smakene. Hvis man foretrekker hvitvin, kan en tørr Riesling eller en fyldig Chardonnay være en god match, spesielt til grillet fisk og skalldyr. Rosévin kan også være et ypperlig valg til sommerens grillfest, da den er frisk og fruktig og passer til det meste av grillmat.

Ølvalg til Grillmat

Dersom man heller vil servere øl, er det mange gode alternativer. Til grillet kjøtt som biff og pølser kan man velge en mørkere øl som en Brown Ale eller en Stout, som har nok kropp til å stå imot de sterke smakene. For lettere retter som grillet kylling og fisk kan en lysere øl som en Pilsner eller en Pale Ale være et godt valg. En IPA med sin bitre og friske karakter kan også være en spennende match til fetere retter som grillet svin eller burger. Det viktigste er å velge en øl som er balansert og ikke for bitter, slik at den komplementerer maten på best mulig måte.

Alkoholfri Alternativer

En annen faktor å ta hensyn til er årstiden. Sommeren er en tid for forfriskninger, så man kan gjerne velge en drikke som passer til sesongen. En frisk og fruktig vin eller øl kan være perfekt, og om man vil servere en alkoholfri drikke, kan Galvanina med for eksempel sitron, eller en fruktig iste. En annen deilig og frisk alkoholfri drikk er Galvanina ingefær, som vil gi et friskt pust til grillmaten.

Til slutt er det viktig å huske at det ikke finnes noen fasit når det gjelder drikke til grillmat. Det viktigste er å velge en drikke man selv liker, og som man tror vil passe til retten. Med disse tipsene i bakhodet, er du sikret en vellykket kombinasjon av mat og drikke til sommerens grillfester!

Vi i Palmer Group respekterer alkoholloven, og kan derfor ikke nevne produktnavn i våre anbefalinger.

Ønsker du produktspesifikke tips? Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.