17. mai står for dør, og for mange nordmenn betyr dette å samles rundt et koldtbord med familie og venner. Koldtbordet er en tradisjonell måte å feire dagen på, og det er enkelt å tilpasse menyen etter egne preferanser. I denne artikkelen vil vi dele våre tips til hva som kan serveres på et typisk norsk koldtbord, og hvilke drikkevarer som passer best til maten. Enten du planlegger å servere alkohol eller ikke-alkoholholdige alternativer, finnes det mange spennende valg som vil imponere gjestene.

Tips til koldtbordet

Røkelaks
Røkelaks er en klassisk og populær rett på ethvert norsk koldtbord. Velg en god og fersk laks, og server den med sitron, dill og rømme. For en spennende vri kan du servere laksen på en seng av salat eller i en wrap.

Spekemat

Spekemat er en annen tradisjonell rett på koldtbordet. Server gjerne spekeskinke, fenalår og salami, og suppler med en god ost og flatbrød. For å gjøre serveringen mer spennende, kan du legge til noen syltede grønnsaker og oliven.

Potetsalat
Potetsalat er en enkel og deilig salat som passer perfekt på et koldtbord. Bruk ferske poteter og bland med en god majones, løk og sylteagurk. For en ekstra touch kan du tilsette noen hardkokte egg og bacon.

Waldorfsalat
Waldorfsalat er en klassisk salat som passer godt til koldtbordet. Bland sammen epler, selleri, valnøtter og majones for en frisk og deilig salat.

Kjøttboller
Kjøttboller er en enkel og smakfull rett som vil bli verdsatt av både voksne og barn. Lag kjøttbollene med kjøttdeig, løk og krydder, og server med en god saus.

Tips til drikke


Musserende 
Er du i tvil - velg musserende! Champagne, Cava og Prosecco passer til det meste av mat, og er en selvskreven gjest på nasjonaldagen. 

Øl
Øl er en klassisk drikke til koldtbordet, og det er mange gode norske ølsorter å velge mellom. Velg en lys og frisk pilsner, eller en mer kraftig ale. Sørg for å ha et godt utvalg av øltyper, slik at gjestene kan velge det de liker best - også alkoholfritt.

Akevitt
Akevitt er en tradisjonell norsk drikke som passer godt til koldtbordet. Velg en god og kraftig akevitt, og server den godt avkjølt. Husk å tilby både en klar og en mørk variant, slik at gjestene kan velge sin favoritt.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc er en tørr, frisk og fruktig hvitvin som passer godt til laks og andre fiskeretter på koldtbordet.

Chardonnay

Chardonnay er en mer fyldig hvitvin med smak av eple og tropisk frukt. Den passer godt til spekemat og potetsalat.

Rosévin

En frisk og lett rosévin passer godt til kjøttboller og waldorfsalat.

Alkoholfritt
Hva med å servere noen alkoholfrie bobler? Alternativt kan du gå for Galvanina leskedrikk med smak av sitron, appelsin eller ingefær. Ferskpresset juice er også fint å ha tilgjengelig, både som et alkoholfritt alternativ, men også for å ha i Champagnen. Mimosa, anyone?


Ønsker du produktspesifikke tips?

Ta kontakt med oss på palmer@palmer.no eller på vår Facebook eller Instagram.