Fryer`s Cove er i Sør-Afrikansk sammenheng et helt unikt terrior, hvor vinmarkene er helt ute ved kysten tett ved Atlanterhavet. Tre og en halv times kjøretur nord for Cape Town, et godt stykke isolert fra de kjente vinområdene i Sør-Afrika - finner du West Coast, og helt nord i West Coast har du Western Cape og de forblåste vinmarkene til Fryer`s Cove, hvor det kjølige Atlanterhavet kjøler ned vinmarkene særlig om natten. Det salte preget fra Atlanterhavet kommer over vinmarkene på morgenen i form av tåke. Dette saltpreget kan merkes i vinene. Solen er sterk og fjerner tåken og det fuktige utover dagen, noe som gir svært sunne druer uten sykdommer, med naturlig høy friskhet og balansert eleganse i vinene.

Område

Western Cape "South Cape"

Land

Sør-Afrika

Palmer

Dooringbaai "Doring Bay" er stedet hvor Fryers Cove ligger i dag, og ble først dannet i 1925 som et sted hvor det ble fisket og produsert krabbe på boks. Siden på 80-tallet tok Ønologi-utdannete Jan Van Zyl over og startet med vinproduksjon her. Så for fem år siden fikk de stjernevinmakeren Liza Goodwin til å flytte ut til dette fjerntliggende vinområdet å ta kvaliteten til nye høyder. Produksjonen er liten, men fokuset er 100% på kvalitet, og i dag er Fryer`s Cove, og særlig enkeltvinmarksvinen "Bamboo Bay", sett på som en av de beste voksestedene for aromatiske friske viner som; Sauvignon Blanc.

Jordsmonnet har mye rød sand blandet med skjell, og med et lag av hvit kalkstein i underflaten. Dette gir et flintaktig preg til vinene. Faktisk så stikker kalksteinene ut slik som klippene i Dover, England.