Denne familiebedriften har eksistert i nesten 300 år. San Leonardo har blitt drevet etter økologiske prinsipper siden 2015. Med fokus på miljøet, kommer 35% av all energi de forbruker fra egne solcellepaneler. Vingården drives i dag av Carlo og hans sønn, Anselmo. Vingården ligger i Alto Adige, Trentino. Opp i fjellene med utsikt over Garda sjøen finner du Villa Gresti, deres hjem og hovedhus. Mellom Adige elven og fjellsidene av Lessini ligger vinmarkene side om side. Med vindene fra Gardasjøen har disse vinmarkene en unik plassering og eksponering både for perfekt sol på dagen, kalde netter og vind.

Område

Trentino-Alto Adige

Vingård

Ten. San Leonardo

Land

Italia

Datterselskap

House of Wine

Palmer

Marchese Carlo Guerreri Gonzago studerte ønologi i Lausanne i Sveits på 1950-tallet. Etter å ha jobbet hos Sassicaia og Marchese Mario Incisa della Rocchetta i Toscana før den berømte vinen ble skapt, ble han nysgjerrig på hvordan det ville være å lage vin på hans kones eiendom i Trentino.

Hovedvinen – som består av 60 prosent Cabernet Sauvignon, 30 prosent carmenère og 10 prosent Merlot – ble laget første gang i 1982. Den blir kun laget i gode årganger, og ikke i 1984, 1989, 1992, 1998, 2002 og 2012. I 2017 mistet de også halve avlingen til frost.

I 2005 ble familiens andre vin, Terre di San Leonardo, skapt – basert på druer fra unge stokker og vin som ikke er god nok til hovedvinen.

I dag er det bare plantet vinstokker på 26 hektar av den 300 hektar store eiendommen, som ligger på kalksteinsgrunn mellom mektige fjell i nord i Italia. Alle er økologisk dyrket. Det er de røde vinene deres som har gjort dem berømt og som er det viktige, de fjernet de grønne druene for 20 år siden. Anselmo ville imidlertid ha en hvitvin, så resultatet ble at han fant en vinmark i Alto-Adige med Sauvignon Blanc, som han i dag leier og lager hvitvinen Vette.