Santa Tresa er en gammel vingård på Sicilia som har eksistert siden 1697.

Palmer

Santa Tresa er lokalisert på et flatt område, med Dirillo-elven i nord, Iblei-fjellene i øst, og hav i sør og vest. Søsknene Stefano og Marina Girelli fra Trentino oppdaget vingården tidlig på 90-tallet. I 2001 kjøpte de den, og startet et stort renoveringsprosjekt. De tror at folkene de ansetter er deres viktigste ressurs. De møter nye utfordringer daglig, som gjør rom for kreativ tenking som igjen fører til innovative viner.

Deres visjon er å fortelle om de unike kulturene på Sicilia, og de produserer kun autentisk Siciliansk vin - alt økologisk.

Vittorias “Terra Rossa” representerer et teater av livet. Hver vinmark har sitt eget helt individuelle uttrykk, som kommer fra de forskjellige jordlagene og deres interaksjon med vinstokkene.

Sicilia leder an i økologisk vinproduksjon (27,2% av Italias økologiske produksjon). Økologisk er den eneste måten vi kan lage autentisk vin på Santa Tresa, men vi går langt utover sertifiseringer - for oss er det både vår måte å jobbe på og vår måte å leve på - mikroklima og biologisk mangfold er nøkkelen. Vi mener at man finner resultatet i glasset.