Aurora Spirit Distillery er verdens nordligste whisky-destilleri, som ligger ved foten av Lyngsalpene i Troms. Ideen om å kombinere alkoholproduksjon og turisme ble unnfanget i 2011, da legen Hans-Olav Eriksen, dykkeren Tor Petter Christensen og frisøren Anne-Lise Hausner diskuterte en mangelvare innenfor kortreist mat og drikke. Hvorfor fantes det ikke lokale alkoholholdige drikkevarer å tilby nordlysturistene? Trioen hadde samarbeidet om reiselivsprosjekter tidligere, og etter et faglig besøk til Skottland så de markedsmuligheten som lå i koblingen mellom whiskyturismen i Skottland og den eksplosive nordlysturismen i Nord-Norge. I 2016 bestemte de seg for å dedikere seg til prosjektet på heltid, og Aurora Spirit ble etablert.

Palmer


Aurora Spirit ligger langt oppe i nord, og er oppkalt etter nordlyset, også kalt aurora borealis. Ordet "spirit" står både for brennevin og ånden som driver dem. De registrerte brennevinsmerket "Bivrost" som er et norrønt navn som også betyr nordlys. Destilleriet ligger i en gammel NATO-base ved munningen av Lyngsfjorden.

De følte noen manglet på laget, og fikk tak i Colin Houston fra Høylandene som gjorde teamet komplett og klar for å starte på prosjektet om å lage et destilleri og besøkssenter ved Lyngsfjorden. På besøkssenteret er alle velkomne til å lære om alkohol, hvordan den lages og arktisk kultur, og er du heldig får du kanskje også se nordlyset! Åpningstidene er mandag til fredag kl. 11-15 hvor de byr på whiskysmakinger, guidede turer i "bunkeren", måltider osv. Hos Lyngen Adventure (www.lyngen.no) tilbyr de komplette turer til destilleriet fra Tromsø.

Aurora Spirit Distillery har fått god anerkjennelse på de få årene de har holdt på, de har vunnet flere priser for produktene sine og i tillegg får gin'en sin inn på Norwegian-fly!