Adrien Tramier er i det meste av sine holdninger den strake motsetning av det de fleste ser på som det klassiske Bordeaux. Han er negativ til eik, og ingen av hans viner er i nærheten av eikefat. Han er ikke så opptatt av å selge vin, men av å lage vin. Han lanserer ikke årganger som andre produsenter gjør, men selger på etterspørsel og når han trenger penger. Han kjøpte sine første 3 hektar i 1975 ved landsbyen Bégadan. I dag eier han 37 hektar og to ”slott”. Han har fortsatt noe vin fra sin første årgang liggende på ståltanker og i følge Jancis Robinson er det bedre enn noe annet 1975 Bordeaux hun har smakt de siste årene, uavhengig av pris!


Område

Bordeaux

Vingård

Adrien Tramier

Land

Frankrike

Datterselskap

Palmer Wine

Produkter

Ch. Lafitte-Tramier 2010

Palmer

Adrien har en filosofisk og noe spontan tilnærming til både livet og vinproduksjon. Catherine, Adriens dedikerte ønologpartner gjennom en årrekke har vendt seg til å jobbe lange dager. Han kan plutselig bestemme seg for å gjøre endringer i vineriet ved midnatt. Han innrømmer at han selv bare sover rundt fire timer hver natt. Han er stadig på søken etter nye teknikker og improviseringer.

Hans eiendom som han kaller «my modest farm» ligger i landlige omgivelser, og det er mer en gård enn et slott. Man blir møtt av hans hunder og hester på gårdsplassen, omgitt av sylindervintanker under aluminiumstepper i friluft. Men i disse ujålete omgivelsene er det absolutt rom for førsteklasses vinproduksjon, og hygiene er i fokus, med fotrensebad ved inngangsdøren.

Adriens familie bodde mange år i Algerie, han flyttet til Marseille i 1964. Søsteren hans bodde i Montpellier og han reiste dit for å studere. Han reiste siden til Bordeaux på søken etter å kjøpe en vineiendom. Det var først aktuelt å kjøpe en eiendom i Entre-Deux-Mers lenger øst, men han tapte i terningkast mot en annen aktuell kjøper. Han endte opp med å kjøpe tre hektar med vinmark i Begadan, hvor han til å begynne med arbeidet side om side med den forrige eieren. Han eier i dag 37 hektar i Begadan og i nabolandsbyen. Innen 1975 hadde han funnet sin helt særegne måte å jobbe på. Han sa at han aldri kom til å bli helt integrert i Frankrike, og han har flere ganger ytret ønske om en dag å returnere til Algerie. Han er en av de få vinmakerne som ser ut til å lage vin for seg selv, fremfor å tilpasse seg marked og vinjournalister.

Adrien Tramier varierer stadig på blenden, men hans hovedbase er sent innhøstede små merlotdruer, blendet med 35% Cabernet Sauvignon og 5% Cabernet Franc. Dette er det motsatte av det de fleste av hans naboer i Médoc gjør. I løpet av de femten årene mellom 1995 og 2010 sprøytet han faktisk kun tre ganger, dette er en rekord i det fuktige klimaet i Bordeaux. Og mens naboene hans er ferdige med innhøstingen i slutten av september, plukker han sjelden før i slutten av oktober. Han lykkes med å holde disse modne druene helt sunne og friske. Han har skallmaserasjon i månedsvis fremfor dager eller uker. Det er heller ingen bestem regel for når han overfører vinen fra tank til flaske. Vinene hans er utradisjonelle i stilen og de lokale myndighetene skal ha sagt til han at han lager svært gode viner, men de hører ikke hjemme i Médoc. Det skapte furore lokalt da hans 2005 årgang vant gullmedalje.

Hans vin Château Lafitte Tramier har vært i basisutvalget på Vinmonopolet i mange år, og er en av få eldre årganger i utvalget.